2018. október 20., szombat

VI.Találkozó - Leslie esküvője

Leslie és Elora előélete igen hosszú és bonyolult, amelyet Adéllal karöltve írtunk meg. Lesz pár visszautalás az előzményekre, így gondoltam összegyűjtöm és linkelem az előzményeket, ha esetleg új olvasó vagy, esetleg régen olvastál Leslie és Elora történeteket.

Leslie új élete
Bizonytalanság
Shepard-ék kalandjai 

Jó szemezgetést a sztorik között! 
Még több sztori a párról: ITT
___________________________________________________________________________________

Nem csak mi, szervezők, hanem a babák is nagyon várták a hatodik találkozót. 

Már a találkozó előtt öt nappal leutaztak segíteni a szervezésben a házigazdáknak, mivel a szokásos tali mellett Leslie és Elora esküvőjére is fel kellett készülniük. 

Leslie, Elora, Csonti és a többiek kiültek a kertbe. Beszélgetéssel próbálták elütni az időt, de minden pillanatban így is a kaput nézték, mikor gördül be a kisbusz, amivel a többiek érkeznek.


- Végre! Ott jönnek! - pattant fel Leslie lelkesen.
- Kíváncsi vagyok, vannak-e olyan vagányak a szörnylányok, mint mi - találgatott lelkesen Clowdeen.


A régi ismerősök üdvözölték egymást, az újak igyekeztek hamar beilleszkedni.
Kivéve Harley Quinn. Ő lazán megállt a busz mellett és jól láthatóan Gil mociját stírölte, hátha mehet vele néhány őrült gyors kört. Épp azon agyalt, hogyan tudná észrevétlenül ellopni a motort, amikor  Clawdeen odalépett mellé és üdvözölte. Harley kissé mérgesen, de viszonozta Clawdeent üdvözlését és elnapolta a motorlopásos tervét. 


A monster csapat Ghostilla-val és Harley Quinnel együtt külön vonultak a többiektől.


Az első nagy csoporkép. Jól láthatóan az ismerkedés egészen jól sikerült. Akik idén először vettek részt a találkozón, most értették meg miért mondták a többiek, hogy olyanok ezek a találkozók, mint egy hatalmas családi összejövetel.

Itt mindegy, ki mennyire lóg ki a sorból, a találkozó végére így is egy tucat új barátot szerezhet.

Az ebédet is az udvaron fogyasztották el, és közben elkezdték tervezni a találkozót és az esküvőt.


A sok szervezés mellett azért jutott idejük egy kis lazításra is. Strandolás, koktélozás, lazulás. 
A monsterek viszont otthon maradtak, ők nagyon vigyáznak arra, hogy véletlenül se égjen le a bőrük, mivel akkor nem a vagány külsejükkel, hanem a leégett bőrükkel hökkentenék meg többieket. 

Vidáman beszélgettek, napoztak de ez a kis pihenő nem volt felhőtlen Leslie és Elora számára. Mindketten úgy érezték összecsapnak a hullámok a fejuk fölött. Sokat készültek a találkozóra, az esküvőre. Szántak időt egymásra is, de a sok teendő mellett,  ez csak csepp volt a tengerben.


Elora félrevonta Raquaelle-t. 

- Annyira furcsán érzem magam - panaszolta Elora. - Leslie annyira megváltozott az amnéziája óta.
- Ugyan, csak izgulsz az esküvő miatt - mondta Raquaelle. - Amikor Gillel volt az esküvőnk, tökéleteset akartam, befeszültem mindenen, annyira, hogy aludni sem tudtam. 
 - Igen, viszont olyan érzés, mintha távolodnánk egymástól. Néha nehezen viselem ha ott van, de amikor programja van akkor hiányzik.
- Te is sokat változtál Leslie betegsége óta. Egyedül nevelted a gyerekeket amíg nem volt itthon. Megtanultál nélküle is boldogulni. Így talán igényled hogy néha egyedül legyél, de nem hangoltátok össze az igényeiteket. Beszélgettetek erről? 
- Igen és néhány nap szabadságot is kivettünk. Anyám vigyázott a gyerekekre. Azt gondolom, Leslie is visszarázódott a családi életbe, mi is jól vagyunk, megbeszéltünk mindent. Mégis... Nehezen értünk szót.

Eközben Gil és Leslie is hasonló gondolatokkal küzdöttek.

- Nem értem a csajokat - kezdte Leslie.
- Én sem, de azért jól kijövök velük. Miért? Valami baj van?
- Elora olyan furcsa lett. Sokszor elvárja, hogy segítsek a ház körül, mint régen, sokszor meg éppen az ellenkezője.
- Sok dolgon mentetek keresztül. Mondd, ti sosem beszélitek meg mit terveztek aznapra? kinek mi az igénye? - Leslie nagy szemekkel nézett az apjára, igy Gil folytatta: - Raquaelle a reggeli kávé mellett mindig elkezdte tervezni hogy aznap mit szeretne megcsinálni, mennyit akar pihenni vagy van-e extra feladata a munka mellett, ilyenek. Nyilván nem akartam kimaradni a beszélgetésből, én is elkezdtem kicsit összeszedni a gondolataimat, megkérdeztem, miben segíthetek neki vagy ő kérdezte meg, mit tehet értem. így tudtunk egymásra figyelni, kevesebbszer értettük félre egymást. Magyarul nem egymás gondolatait próbáltuk kitalálni, hanem megbeszéltük a gondolatainkat.
- És te azóta vagy ennyire jó párterapeuta, amióta elvetted Raquaelle-t? De ez zseniális! Holnap reggel el is kezdem - lelkesült fel Leslie.


Sok új információtól és tanácstól felbuzdulva és fellelkesülve az ifjú pár is sokkal sokkal nyugodtabban folytatta a strandolást. Elora elgondolkozott azon, miben változott meg, Leslie betegsége óta és Les elhatározta, hogy ezentúl a reggelek nyugodtabban fognak telni, közös reggelivel, megbeszélve az aznapi teendőket.


A medencés buli igazán jól sikerült, Elora és Dia kisajátították a gumimatracot, és egész nap azon ringatóztek, miközben koktéloztak és megbeszélték az aktuális frizuratrendeket. 


- Helló lányok! - ugrott a matracra Leslie. - Milyen sminket fogtok kipróbálni az esküvőn?
- Hallgatóztál?
- Igen! És nagyon izgalmasnak találom a témát, de most sokkal izgalmasabbnak találnék egy nagy adag lángost. Jössz, Elora?
- Hát, ha kaphatok utána jégkrémet...


Nézzétek csak Rose-t és Henryt! Nagyi fantáziája igen piszkos...és szerintem Henry-nek ez ellen abszolút nincs semmiféle kifogása.


Csütörtökön megérkeztek Lénáék is besegíteni az előkészületekbe. A gyerekek például a sütemények minőségét ellenőrizték le, amit a monster csapat sütött előző este.

- Ez nagyon finom.
- Mondjuk meg Clowdeennek és Harley-nek, hogy csináljanak még ilyet.Végül a nagy nap is elérkezett. Lassan Rózsafalva összes háza megtelt vendégekkel, akik mind kíváncsiak voltak, mi lesz a találkozó meglepetés programja és miért kellett nekik ünneplőben érkezniük.

A meglepetés esküvőrül elsőként Charles és Jane értesültek, akik szívesen beszálltak az előkészületekbe. 
Eközben a monsterek díszítették a templomot, Barbie, Marilyn és Rosie készítették a süteményeket, illetve Raquaelle vezénylésével a pasik főzték az ünnepi vacsorát.


Miután a gyerekeket rábízták Diára, az ifjú pár is készülődni kezdett.

- Hol van Leslie? - kérdezte Charles.
- Nem tudom, egy darabig utánunk jött - válaszolta Dani. - Talán lelépett...
- Jaj, ne viccelj ezzel. Elora bele is halna.
- Oké... Nézd, megérkezett!


Leslie egy szál semmiben baktatott fel a lépcsőn, kezében két üveg borral és poharakkal.

- Na fiúk, elkezdünk készülődni? - kérdezte a vőlegény nem túl józanul.
- Persze. Először is fel kellene öltözni - jabasolta Charles.
- Én meg hozok némi kávét és vizet is - mondta Dani. - Mégsem mehetsz az esküvődre ilyen llapotban.
- Csak apával ittam egy pohárkával. Azt hiszemez lehet a baj, hogy nem reggeliztem... és ebédeltem.
- Ideges vagy a nagy napon?
- Hát igen, minden megváltozik. Rövidebb lesz a póráz.
- Az asszonytól kell majd engedélyt kérned még a heti bevásárláshoz is.

Leslie egyre jobban izgulva, de felöltözött. Próbálta figyelmen kívül hagyni a fiúk viccelődését.  Közben Elora is elkezdett készülődni. Jane és Léna kisminkelték, megcsinálták a haját. Ez nem volt egyszerű, mert a gyerekek nem akartak Diával rajzolni, ők is segíteni akartak a menyasszonynak.

Léna segített Elorának felöltözni. Ez nem volt olyan egyszerű, mivel a ruhát méretre szabták, abroncsos és nehéz. Igazi hercegnős ruha, a szépségeivel és a hátrányaival egyben.


Közben Raquaelle is megérkezett és biztosította a menyasszonyt, hogy a konyhában minden rendben, minden étel és sütemény elkészült. A monster capat is végzett a templom feldíszítésével és a vendégek még nem sejtenek semmit.A vendégek el sem tudták képzelni, hol lehetnek a vendéglátóik, közben Marilyn és Dennis csak Barbie telefonjára várt, hogy a vendégsereget átkísérjék a templomba.


Elérkezett az idő. A pap széles mosollyal várta a násznépet, akik meg is érkeztek Marilyn és Dennis vezetésével, akik az ülésrendért voltak felelősek.


A vendégek itt már elkezdtek sejteni valamit, habár még nem lehettek biztosak semmiben. Mindenki elfoglalta a helyét a padokon és izgatott suttogás közepette próbálták kitalálni ki lesz a szerencsés pár, akik az eküvőjüket tartják.
Végül megérkezett Leslie és a tanúk is. Szerencsére a fiúk ettek egy keveset, ittak némi kávét és vizet, így józanul érkeztek a templomba.

Elorát is hamarosan megérkezett Gil kíséretében. Lélegzetelállítóan gyönyörű volt. Meghatottan mosolyogva sétált vágig a padsorok között.

Leslie hatalmas öleléssel fogadta a lányt.


A szertartás gyönyörű volt.

- Kiderült számomra, hogy a szerelem mindent legyőz - fogott bele a pap. - Leslie és Elora  kapcsolata igazi szereteten és tiszteleten alapul, túlélt betegséget, amnéziát, sok sok változást. Most imádkozzunk, hogy Isten által teremtett próbák után ez a házasság áldott legyen. 

Ima után az eskületétel következett.

- Nyilatkozzál Elora, önként, minden kényszer nélkül jelentél meg Isten és a családod előtt?
- Igen. 
- Mond utánam az eskü szövegét: Én, Elora, fogadom Isten, a család és a barátok előtt, hogy egészségben, betegségben, jóban és rosszban kitartok melletted, Leslie, Isten engem úgy segéljen. 
- Én, Elora, fogadom Isten a család és a barátok előtt, hogy egészségben, betegségben, jóban és rosszban kitartok melletted, Leslie, Isten engem úgy segéljen. 
- Nyilatkozzál Leslie, önként, minden kényszer nélkül jelentél meg Isten és a családod előtt?
- Igen. 
- Mond utánam az eskü szövegét: Én, Leslie, fogadom Isten, a család és a barátok előtt, hogy egészségben, betegségben, jóban és rosszban kitartok melletted, Elora, Isten engem úgy segéljen.
- Én, Leslie, fogadom Isten, a család és a barátok előtt, hogy egészségben, betegségben, jóban és rosszban kitartok melletted, Elora, Isten engem úgy segéljen. 

- Ezzel a szalaggal most az eskütökhöz kötlek titeket.
 

-  Csókoljátok meg egymást!

A násznép hangos örömujjongás és szipogás közben ünnepelte a friss házasokat.


Ha esküvő, akkor a fotózás sem maradhat el. Először a pappal és a szűk családdal. 
 

Aztán következnek a barátok.
 


 És végül a többi vendég.


A fiatalok első tánca házasként. 


Minden vendég nagyon jól érezte magát. Igazán nagyszerű lett a buli!  Íme néhány kép a lagziról.

 


Tessék szépen mosolyogni a csoportképen!De természetesen a nagyik fotózása sem maradhatott el. Diana csak azt sajnálta, hogy a párja nem lehet itt, egyébként nagyon jól érezte magát. Be sem akart állni, de a többiek meggyőzték, neki is szerepelnie kell a fotókon. Elvégre hasonló korú , mint ők és unokája is van, mint nekik.


Nagyik párban. Rose örült, hogy végre az ő Henry-je is hazatalált hozzá. 

6 megjegyzés:

 1. Klassz buli volt! Tetszik, ahogy bemutatod a babák szemével nézve a talit és a hatalmas lagzit! Szuper, hogy megírtad az esküvő szövegét, olvasmányos és ünnepélyes lett! A fotók szuperek, rengeteg baba és jó hangulat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök hogy tetszik. Nagyon sokat agyaltam azon, hogy visszaegyszerüsítem egy-egy mondatosra a blogom, de valamiért imádok velük mesélni, erre ma jöttem rá. Szóval marad hosszú bejegyzés, hosszú szövegekkel. Egyszerűen imádok velük mesélni, ezt nem cserélném el semmiért.

   Törlés
 2. Na jó ez tényleg egy hetedhét országra szóló lakodalom!! Remek hangulatban töltötték a napokat, ennyi vendéggel egyetértésben. Köszi a beszámolót, nem voltam ott de így is lehetett élvezni a helyzetet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, hatalmas volt az ünneplés, és mindenki nagyon jól érezte magát. Remélem a következő találkozón már te is ott leszel, hiányoztál mindenkinek!

   Törlés
 3. Nagyon jó volt olvasni, írjál csak jóó hosszúkat :) És a képeket nézegetve újraélni az egész talit :) Szegény Leslie és Elora, én nem is vettem rajtuk észre, hogy ennyire izgultak :) és a legénybúcsú következményét sem- bár volt némi jobbra-balra dülöngélés fotózáskor, az igaz :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elég sok mindenen mentek keresztül Leslie-ék, így nem csoda, ha kissé izgultak és elbizonytalanodtak. De minden jó, ha jó a vége, az esküvő jól sikerült, és azóta sem bánták meg a döntésüket.

   Törlés