2013. június 18., kedd

Bútorkészítés

Mint említettem, a babaházba magam készítettem sok bútort. Nagyon szeretek kreatívkodni, nem is volt hát kérdés, hogy veszem, vagy alkotom a berendezéseket. Az első amit elkészítettem a konyhabútor volt.

Ami kell hozzá:
 • egy kisebb cipős doboz
 • ragasztó
 • karton papír
 • háztartási fólia üres gurigája
 • kicsi műanyagdoboz
 • kis darab alufólia
 • és az, amivel díszíteni lehet majd a bútort (Pl. színes papír vagy mozaik, öntapadós tapéta/linó)
 

A doboz tetejét hozzáragasztottam a doboz aljához. Ehhez pillanatragasztót használtam, mert gyorsan szárad és erősen tart. A kicsi műanyag tálból a mosogató készült el. (lehet ceruzaelem műanyag fedője is, nekem salátaöntetes volt otthon) A kicsi tálat körberajzoltam a dobozon, majd egy tapétavágóval kivágtam a helyét és beleragasztottam a lyukba. A tál köré alufóliát ragasztottam, hogy olyan legyen, mint a lemez mosogatók.
A karton papírból polcokat és pultot készítettem. Ettől olyan amerikai konyhás lett. A konyha falába néhány gomvostűt szúrtam, ezekből lett az akasztó, a képen látszik, hogy oda akasztottam a kis felszereléseket. Mozaikot ragasztottam a konyha falára, de színes papírral is lehet díszíteni. Bevallom én folyékony szilikonos ragaszót használtam (FB.S ragasztó, hobbi boltban lehet kapni) a mozaikokhoz, mert azzal ragat meg a helyére a mozaik.
A pult egyik végét a doboz felső részéhez ragasztottam, a másik végéhez a fólia kartongurigájából vágtam egy darabot, hogy megtartsa a pultot. A pultra végül öntapadós linódarab került, olyan amin maga a konyha is van.
A konyhához kartonból sütő is készült:
A gombjai színes gyöngyök lettek.
Erik a pék rögtön ki is próbálta a konyhát, és a kis családnak sok finom péksüteményt sütött.
2 megjegyzés:

 1. Szia! Köszi, hogy megnézted a blogomat! Nagyon ötletes bútort alkottál, nagyon tetszik! Én is szeretek mindenféle dolgokat készíteni a babáknak.

  VálaszTörlés
 2. Szia! Nahát, nem csak én vagyok az egyetlen, aki cipős dobozt hasznosít újra ;) Az én alakításomat itt találod meg: http://babagyujtok.blogspot.hu/2013/05/butort-gyartottam.html

  VálaszTörlés