2014. december 18., csütörtök

Esküvő

Augusztus 17. vasárnap leánybúcsú. A fiúk éjszaka megérkeznek Balatonról. Minden lány nagyon izgul, hogy Sindy esküvője tökéletes legyen. Bár mindenki tudja, hogy lassan nyugovóra kellene térniük, az izgalom és a jó társaság mégis maradásra készteti a vendégeket. Végül úgy éjfél tájt mégis feloszlik a társaság, hogy másnap mindenki kipihent legyen a lagzin.


Augusztus 18. hétfő. Eljött a várva-várt nap!

Sindy izgatottan fészkelődik a hintóban. Eljött végre a nagy nap, a pillanat, amikor kimondhatja a boldogító igent Kevinnek.


A násznép lassan sok dudálással követi a hintót. A faluban most már mindenki tudja, hogy esküvő lesz.

 

Amíg a násznép helyet foglal a templomban, addig Ann, Sindy és Sidney még gyorsan beállnak egyközös fotóra a fényképész elé, majd a két koszorúslány sietve elfoglalja a helyét a templomban. Sindy még pár percig vár kint az épület előcsarnokában.Az izgalom már szinte kézzel fogható. Kevin öröme szavakban kifejezhetetlen, hiszen álmai végre valóra válnak.


A násznép egyre nyugtalanabb: vajon mikor kezdik már el a ceremóniát?
Bill a terem végében várja a lányát, hogy oltár elé kísérhesse.


És ekkor felcsendül a nászinduló és Sindy belibben a terembe. Ruhája jótékonyan elfedi várandósságát, inkább hercegnős benyomást kelt. Kissé remegnek a térdei, ahogy közeledik az apjához.
 

 A hosszú séta alatt az oltárig majdnem elerednek a könnyei a meghatottságtól és a boldogságtól. Apja sincs ezzel másképp, de ő erős, nem akar könnyezni.


És végül megérkeznek. Bill átadja lánya kezét Kevinnek, majd helyet foglal Marta mellett, aki épp egy darab csipkével törölgeti a szemeit.


- Imádkozzunk az úrhoz, hogy kegyes legyen az itt egybegyűltekhez és az ifjú párhoz. Áldja meg őket végtelen szeretetével - zendül fel a pap hangja.
Néhány percig mindenki csendesen imádkozik, majd  ismét felcsendül a pap hangja.


- Kedves jegyespár. Eljöttetek ide a templomba, hogy az Úr megpecsételje és megszentelje szívetek szeretetét, egyházának szolgája és a hívek közösségének színe előtt. Krisztus Urunk bőséges áldását adja erre a szeretetre. Egy külön szentség kegyelmével gazdagít és erősít meg titeket, hogy kölcsönös örök hűségben vállalni tudjátok a házastársak szent kötelességeit. A házasság szentségének méltósága őszinte szándékot kíván tőletek. Feleljetek ezért az Egyház kérdéseire! 

Kevinhez fordul:

- Szabad elhatározásból jöttél-e ide, hogy házasságot köss? 
- Igen - feleli Kevin.
- Fogadod-e, hogy az itt megjelent Sindy hűséges férje leszel, tiszteled és szereted-e őt, egészségben, betegségben, amíg a halál el nem választ? 
- Igen, fogadom.
- Elfogadod-e a gyermekeket, akikkel az Úr megáld titeket?
- Igen.

Most Sindy-hez fordul, s neki is felteszi a kérdéseket:

- Szabad elhatározásból jöttél-e ide, hogy házasságot köss? 
- Igen - feleli Sindy.
- Fogadod-e, hogy az itt megjelent Kevin hűséges felesége leszel, tiszteled és szereted-e őt, egészségben, betegségben, amíg a halál el nem választ? 
- Igen, fogadom.
- Elfogadod-e a gyermekeket, akikkel az Úr megáld titeket?
- Igen.Most mindkettőjükre néz:
Kedves jegyespár! Most következik az a szent pillanat, amikor ünnepélyesen kinyilvánítjátok, hogy egymásnak házastársai akartok lenni. Forduljatok egymás felé. Fogjatok egymással kezet, és én egybefonódott kezeteket átkötöm stólával annak jeléül, hogy házasságtok Isten előtt felbonthatatlan lesz.

Ismét Kevinhez fordul: 
- Kevin, nyilatkozzál Isten és az Anyaszentegyház színe előtt, akarod-e a jelenlevő Sindy-t feleségül venni?
- Akarom!- Kevin hangja visszhangzik.

 Többen a jelenlévők közül megkönnyezik a szertartást. A gyerekek viszont alig bírnak magukkal, még sohasem láttak ehhez fogható dolgot.

- Mondd tehát utánam: Sindy, Isten szent színe előtt - feleségül veszlek. 

Most Sindy-hez fordul, s feltesz neki is a kérdéseket:
- Sindy, nyilatkozzál Isten és az Anyaszentegyház színe előtt, akarsz-e a jelenlevő Kevinhez feleségül menni?
- Akarok!
- Mondd tehát utánam: Kevin, - Isten szent színe előtt - feleségül megyek hozzád.
- Pap: Most megkötött házasságtokat az Egyház nevében érvényesnek nyilvánítom, és megáldom az Atya,  a Fiú  és a Szentlélek nevében. Ámen.
- Ti pedig, testvéreim, akik itt jelen vagytok, legyetek tanúi e szent életszövetség megkötésének, amely Krisztus Urunk szavai szerint felbonthatatlan: "Amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza!"

Sindy és Kevin megcsókolják egymást, s a násznép örömujjongásban tör ki.

 


A szertartás végén mindenki a templom elé tódul, s mindenki a menyasszonnyal és a vőlegénnyel akar fotózkodni. A fotós először az ifjú párt kapja lencsevégre.Majd a tanúk, koszorús lányok is beállnak.


Természetesen a gyerekek is szeretnének egy képet a menyasszonnyal.


Aztán az egész család.
Persze ahogy múlik az idő, Kevinék egyre türelmetlenebbek lesznek. A násznép pedig egyre éhesebb.

Így aztán végre elindulnak az étterem felé, ahol pompás lakoma várja őket.


A kis étterem szakácsai kitettek magukért. Rengeteg levest főztek, húsokat és süteményeket sütöttek. Egyszóval igazán pompás lakomát készítettek a nagy napra.


Amikor mindenki jóllakott, Barbie és Cole zenélni kezdett. A násznépnek több sem kellett, rögtön táncra perdültek. Bill és Marta is az elsők közt vette birtokba a táncparkettet.


Kevin és Sindy viszont még egy darabig csak fáradtan nézték a többiek mulatozását.

- Csak tudnám, hová tesszük a nászajándékokat - mélázott Kevin, s közben a felesége melletti nagy kupac felé sandított.
- Pedig mondtuk, hogy ne vegyenek nagy dolgokat. Barbie-éknál bérelt szobánk nem túl nagy - sóhajtott Sindy.
- Remélem karácsonyra már saját otthonunk lesz! - mondta Kevin.
- Ne törődjünk ezzel. Most táncoljunk, mert különben itt alszom el - terelte el a szót Sindy, s egy nagy ásítással adott nyomatékot szavainak.


Eközben Ryan és Ann kissé feszülten ültek egymás mellett. A férfi fejében a hétvégi beszélgetés pörgött, amit Kevinnel folytatott. Nem tudta, vajon jó ötlet-e pont itt előhozni a témát. Másfelől viszont mióta szakítottak, nem volt alkalmuk egymás közelében lenni.

- Ann - kezdte Ryan.
- Tessék - a lány szinte rámordult a fiúra.
- Én... Kérlek, hallgass meg! Beszélni szeretnék Veled - Ryan hangja kissé kétségbeesett volt.
- Pont most? Te aztán... Tudsz időzíteni!
- Máskor nem biztos, hogy lesz alkalmunk szót váltani.
- Oké, hallgatlak.
- Tudod, nagyon hülye voltam a múltkor. De megijedtem.
- Tőlem? - fortyant fel Ann.
- Attól, hogy ez a kapcsolat is azért fut zátonyra, mert a munkám miatt keveset tudok veled lenni. Inkább elmartalak magamtól. Azt hittem, így majd kevésbé fáj.
- Mi van a munkáddal meg az időddel? - kérdezett vissza a lány.
- Tudod, eddig ahányszor komolyra fordult a kapcsolatom valakivel, mindig véget ért, mert hektikus az időbeosztásom. Mert nem mindig tudtam annyi időt tölteni a barátnőimmel, amennyit szerettem volna. Ők ezt megelégelték és leléptek - magyarázkodott Ryan.
- Szóval most egy kalap alá veszel az exeiddel? - kérdezte Ann, ha lehet még dühösebben.
- Hibáztam, belátom. De nagyon sok csalódás ért. Azt hittem így meg tudom óvni magam. De rájöttem, hogy hiányzol. Szeretlek.
- Tudod mit? Táncoljunk - javasolta Ann. 
- Oké... - bólogatott a pasi. Most vagy soha, gondolta, majd kibökte: - Szerdán eljönnél velem tűzijátékot nézni? 
- Persze - adta be a derekát Ann. Neki is hiányzott Ryan, hiába próbálta elnyomni az érzést a szívében. Hátha összejön, gondolta.

 


A tánc tényleg jót tett a két fiatalnak. A mozgástól kissé felélénkültek, így már mosolyogva figyelték, ahogy Ann és Ryan is a táncparkettre lép.


A gyerekek is élvezték a táncot. A színpad előtt összekapaszkodva ropták, addig, míg kis lábaik sajogni nem kezdtek.

Éjfélkor aztán Sindy felvette a menyecske ruhát. Igazi szépség volt benne.


Természetesen azonnal mindenki vele akart táncolni. Ryan volt az első, aki férje után felkérte.
- Ha nem tudnám, hogy babát vársz, fel sem tűnne, olyan jó ez a ruha is - bókolt Ryan.
- Köszönöm. Látom, kibékültetek - bökött fejével Ann felé Sindy.
- Igen, és ezt a férjednek köszönhetem! A mulatság hajnalig tartott. A násznép alaposan kifáradt, mire hazaértek, de ilyen jó buliban már régen nem voltak.


8 megjegyzés:

 1. Ó, ez nagyszerű volt! A képek ismét fantasztikusak, és a hangulat egyszerűen mesés!!! Gratulálok hozzá, és az ifjú párnak sok boldogságot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az elismerő szavakat! Nagyon édes vagy! Jó sok szervezés volt vele és már majdnem fel is adtam a szabadtéri fotózást... De a párom azt mondta, ne adjam fel, összehozzuk és igaza lett :)

   Törlés
 2. Ez nagyon tetszik, a kinti helyszín remek. Gratulálok a párodnak is, hogy segédkezett, ezt kevesen mondhatják el. A hintó nagyon jól sikerült, ötletes az autós felvonulás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igyekeztem :) Igyekeztünk. Köszi az elismerést, nagyon jól esik! Igyekeztem viszonylag alacsony templomot választani, hogy beleférjen a képbe:)

   Törlés
 3. Nagyon tetszenek a fotók! Sindy haja nagyon jó! A hintó szuper lett! Hogyan készült? Már nagyon vártam ezt a részt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha találok hasonló dobozt, megmutatom, hogyan csináltam a hintót. Nem ígérem, hogy még idén, mert épp alkalmas dobozom sincs a feladatra... Sindynek kellett az új haj, mert a régi... az igencsak viseltes volt. Köszi az elismerést!

   Törlés
 4. Nagyon klassz kis esküvő volt, pont mint egy igazi! És ezúton üdvözöljük a párodat a babások között;-) Ezt nem ússza meg. Benne van nyakig:-)

  VálaszTörlés
 5. :) Örülök, hogy tetszik a lagzi! Most, hogy mondod, szerintem is benne van a babázásban a Kedvesem :) Na majd ha pontosan fogja tudni, melyik baba mikori, melyik gyűjtői... Akkor már profi lesz. Mondjuk még én sem mindig tudom, hogy melyik baba kicsoda, mikori, honnan jött. Még én sem vagyok profi babás, de fejlődök. :)

  VálaszTörlés