2016. szeptember 8., csütörtök

Bajbajutott látogató 4 - Ginny

Gab otthon ült és fiával beszélgetett. Krisz nemsokára betölti az első életévét, így szerencsére nem értette mit mondott neki az apja, inkább hálásan gügyögött amiért apja kicserélte a pelenkáját és most simogatta a hátát.
- Mindjárt itt lesz a cafka anyád barátnője. Hájas Ginny. Hihetetlen, hogy annak idején őt választottuk keresztanyádnak. Na és a párja... Olyan mamlasz, hogy engedi, Ginni irányítsa az életüket. Egy férfi legyen férfi! Ezt jegyezd meg, fiam! Nem szabad hagyni, hogy egy nő átvegye az irányítást.
- Aaa.. Gugáá jáá.
- Látom egyetértünk. Tudod ha egy nő átveszi az irányítást, sosem jó. Egy nő kötelessége a házimunka, a férjéről és a gyerekéről való gondskodás. Tudod, apám azt mondta, csak egy kurva dolgozik. Úgy értette, hogy az összes dolgozó nő ki van téve a férfiak pillantásának és vágyainak és hamar elcsábulnak. Ezért nem engedtem anyádat dolgozni.
- Juj! Papapapa!
- Nem hiszel nekem? Nem baj, még kicsi vagy. Ha a nénéd ideér rábízlak néhány napra. Persze elképzelhető, hogy eleinte nem akar itt maradni, de mi majd meggyőzzük. Visszahozom anyádat, megígérem!


Ginny nem tűnt vagánynak első ránézésre. Szolidan öltözik, szeret múzeumba, kirándulni és színházba járni. De úgy egy hónapja vett egy motort, mert a párjának is van egy és könnyebben tudtak kirándulni menni is, mint ha a párja motorján kuporognának ketten. A maga módján igenis talpra esett és vagány, bár néha meggondolatlan.

A rendőrség arra kérte őt, hogy ne avatkozzon a munkájukba, mert veszélyes. Viszont a hatóság elakadt. A Viselkedés Kutatók már rég hazamentek, akik nyitottak voltak a javaslatra, de nem akarták, hogy a Scottland Yard testületileg megsértődjön, amiért kihagyják őket az ügyből, így viszont nem sokat tehettek. Szóval Ginny magán akcióba kezdett.

Néhány napja megbeszélte Greggel, a párjávan, hogy elmegy az egyik barátnőjével nyaralni. Előtte este összepakolta a motor csomagtartójába a cuccait és némi pént.Beszerzett egy motorra való gyerekhordozót, amit indulásig a garázsban elrejtett, majd reggel írt egy ütemezett e-mailt a párjának:


Úgy tervezte, a párja majd csak három nappal később kapja meg a levelet, így ha Gab nem sétál bele a csapdába, akkor is ki tudja törölni.

És most itt áll Gab háza előtt és végiggondolja a lehetőségeit, mielőtt bemegy.

- A legrosszabb, hogy Gab elkap és itt tart. Van némi pénz a tárcámban és egy kulcscsomó, amin kétféle kulcs van, az enyém és Marilyn lakásáé. Ez utóbbiból egy másolat is van nálam. És egy SIM kártya. Marilyn azt mondta, hogy van a lakásban egy ősrégi telefon, kártya nálkül. Talán még működik. Ha Gab elveszi a telefonom, akkor is van esényem segítséget hívni. SIM és kulcs a dekoltázsba, pénz a csomagtaróban váltó ruhával. És egy táska megtévesztésből, telefonnal, kulccssal, pénzzel. Meg jó, hogy Gab nem tud a motorról! Istenem, segíts!


Csengettek. Gab befejezte a monológot, mit elkezdett és csak aztán tette le a fiát az ágyba.

- Megjött az a malac, engedjük be. Talán nem jön össze a tervem, de egy próbát megér.
- Papapapa - válaszolta a kisfiú és egyre álmosabban nézett a férfira.- Szia Gab! 
- Szia, Ginny. Hogy vagy? Rég láttalak.
- Esküvőt szervezünk Greggel. Sok a dolgunk. Beengedsz vagy kihozod Kriszt?
- Ne haragudj, udvariatlan vagyok.


Gab félre állt és egy ügyes csellel a lány háta mögé került.


Majd elkapta megütötte és a földre lökte őt.


Ginny alaposan megijedt és meg is ütötte a derekát.

- Tudom, hogy te beszélted tele a feleségem fejét. Miattad hagyott el, te hájas szemét liba! - Gab teljesen kifordult magából.
- Nem kellett mondanom semmit. Magától is tudja, hogy egy szemét vagy!


 Gab még idegesebb lett így leütötte a lányt. Ginny elvesztette az eszméletét és amikor magához tért már egy székhez volt kötözve.

- Szóval, hol a feleségem? - kérdezte, miután a lány magához tért.
- Ha tudnám, sem mondanám meg! - makacsolta megmagát a lány. A szíve zakatolt, fájt a feje, de nem volt hajlandó válaszolni.
- Majd meglátjuk! - válaszolt a férfi és ismét megütötte. - Hol a feleségem?
- Nem tudom!
- Hazudsz! - Most már hasba rúgta, annyira, hogy a lány felborult a székkel.
- Segítség! - lehelte a lány, majd ahogy egyre jobban kapott levegőt, egyre handosabban ismételte. - Segítség! Segítség! SEGÍTSÉÉG! - erre megint kapott egy pofont.
-  Ordíthatsz, de a lakás hangszigetelt - vigyorgott gonoszul a férfi, miközben elvett egy kést a pultról.-  De ha a fiamat megijeszted vagy felébreszted, mikor alszik, megöllek! - nyomta a kést a lány torkához, úgy, hogy a torkán a bőrt fel is sértette.
- Nem mondok semmit! - rebegte a lány.


Négy nap után adta fel az ellenállást. Aztán megtört. Fájt mindene a veréstől, féltette a gyereket, ugyan az apja gondosan ügyelt rá, hogy ne lásson semmit a kihallgatásból. És a saját életét is féltette, mert a férfi egyre jobban bedurvult.

- Hol van a feleségem, te kövér ribanc? - ez már a negyedik nap végén volt.
- Budapesten.
- Hol?
- Van egy Dita nevű barátja.
- Hol lakik?
- Valami téren... Valami virág téren. Nem emlékszem.
- Megint hazudsz? - emelte fel a kezét.
- NEM! Igazat mondok! Esküszöm!
- Akkor most telefonálok.

Gab a lány száját bekötötte és megfenyegette, hogy ha megmukkan, megöli, majd felhívta a főnökét. Két hét szabadságot kért a gyerek miatt, amit meg is kapott, majd a gyerekcsőszt lemondta, azzal, hogy elutazik két hétre a gyerekkel.


- Most csomagolok, aztán majd meglátom, mi lesz veled - közölte, azzal otthagyta a lányt.


Amikor végzett, kiment a lányért és beterelte a hálószobába. A hűtő tele, elvette a lány pénzét, telefonját és a kulcsait. Úgy tervezte, itt hagyja a gyereket a lányra pár hétre, amíg megkeresi Marilynt.

- Tudod a feleségem már régen elment - simogatta végig a lányt.
- Mmmm! - tiltakozott Ginny.
- Ugyan, moslékkal is lehet tüzet oltani, nem? - simogatta tovább, miközben Ginny tovább tiltakozott. - Végülis igazad van, nem vagyok annyira egyedül. A gyerekcsősz elég csinos. És nem vonakodik. Nagyon kis játékos, szóval most még megúszod, habár megérdemelnéd, amiért elhagyott a feleségem. De nem vagy elég szép. Nem is értem, Greg miért van veled.


Beértek a hálószobába, ahol Gab ismét leütötte. Amikor Ginny ismét magához tért, Gab csomagjai eltűntek, a lakás üres volt. A gyerek a bölcsőben feküdt, éppen a csörgőjével játszott.

- Mennyi idő telt el? Milyen nap van? Greg nem olvasta a levelem? - Ginny össze volt zavarodva. Először is ellenőrizte, mi történt a testével. - Csak megvert... Túlélem. Éhes vagyok, kéne enni. Megvan a kulcs és a SIM. Hol a táskám és a telefonom. Vagy a gagyi telefon, amiről Marilyn beszélt?
- Szia Krisz!
- Guáá!
- Éhes vagy? Eszünk valamit és elmegyünk innen! Felhívjuk Spencert is.


Evés után mindketten jobban érezték magukat. Ginny megtalálta a táskáját, de teljesen kifosztva. Viszont a gagyi telefon is meglett egy szekrény tetején egy dobozban, már csak fel kellett tölteni.


Miután a telefon feltöltött, elindultak. Ginny vette a táskáját, összerakott a gyereknek pár ruhát, cumisüveget, tápot és elindultak.


Szerencsére Gab nem szúrta ki a motorját. Mivel még csak egy hónapja vette, a férfi nem tudhatott róla, habár rájöhetett volna, mivel nem sok ember jár motoron gyereküléssel.


Miután a gyereket berakta az ülésbe, elővette a tartalék ruháját, megszámolta a pénzét és felhívta Spencert. Kiderült, hogy egy hetet volt Gabnál, így a párja valószínűleg nem kapta meg a levelét. Spencer megígérte, hogy értesíti Greget és Ditát a történtekről, megkérte, hogy menjen el a rendőrségre feljelenteni Gabot és jöjjön Magyarországra. 


Ginny szégyenlős, de már egy hete ugyan abban a ruhában van. Igaz, zuhanyzott, mielőtt elindultak, de a ruhája büdös és véres volt.


Végül is alaposan körülnézett és a legnagyobb körültekintéssel átöltözött. Még mindig zavart volt, de kezdett tisztulni a feje. Mindene fájt, de el akart tűnni innen a lehető leggyorsabban. Majd egy motelben rendezi a gondolatait.


- Indulhatunk. Ne félj, a reptérig meg sem állunk, aztán Magyarországon csak van valami jármű, amivel eljutunk anyukádig. És pénzt is kell majd váltani Forintra.
- Gu. Ajaa aja!
- Anya, ahogy mondod.
- Appa aja ááá.
- Remélem bírod a motort!
- Jáá!


Ginny elégedett volt a teljesítményével. Bár feltűnt neki, hogy mintha Krisz visszamaradott lenne, de arra jutott, majd ha a gyerek az anyjával lesz, kiderítik mi a baj.

Addig pedig még sok idő fog eltelni és némi bonyodalom...

1 megjegyzés:

  1. Hú. Már este elolvastam a sztorit, de annyira kiborultam (tegnap megjártam a cs.s. szolgálatot :/ ) hogy nem voltam képes írni. Egyrészt remélem, Gregnek nem esett baja. Másrészt hogy ezt a tagot elkapják, mielőtt bárki mást is bántana

    VálaszTörlés