2013. június 26., szerda

Megint bútort készítettem

Bútorból sosem lehet elég :)

Nagyon szeretek alkotni, így néhány régebben készített bútoromat fogom megmutatni.

Kis helyre a fotelágy dukál. Az Anthon Berg csokis doboza pont megfelelő erre a célra. nagy párnák gyanánt cigis dobozt használtam. (cigis doboz helyett két kartondarab is jó a célra, de akkor nem lesz párnánk, vagy külön meg kell varrni őket. A dobozok könnyen belecsúsznak az ágyneműtartóba, ezért a doboz két falára érdemes valamiből tartót eszkábálni nekik. Én ezt két kartonpapír csíkkal oldottam meg)



Ha kihúzzuk a dobozt és beletesszük a cigis dobozokat, pont egy Barbie méretű ágyat kapunk.


A dobozra egy szimpatikus régi anyagot használtam. szépen beragasztóztam a doboz alját (pillanatragasztót használtam), majd körbetekertem az anyaggal. Csak az alját érdemes beragasztani, mert ha az egészen van ragasztó, akkor átlátszódhat az anyagon, az meg nem szép.


Összehajtva pedig szuper kis kanapé lesz belőle.


Kettőből már sarokelemes kanapét is készíthetünk.


 És a másik kedvencem: a cipős doboz tetejéből készített franciaágy. Támlának egy darab kartont használtam fel. (Ez az ötlet nem saját, valahol már láttam ilyet)


És az ágy birtokba-vétel után. Ken és Barbie ezt használja otthon.


És az utolsó ötlet: Fotel cigis dobozból:

Mivel a doboz hosszú volt, levágtam belőle egy kicsit, hogy a fotelom arányos legyen. Karfának két kartont ragasztottam.
Aki nem dohányzik, annak egy tipp, ismerősöktől szépen lehet kunyerálni dobozokat. A környezetet is óvjuk azzal, ha nem a szemétbe kerülnek a dobozok és a babák is tudnak mire leülni. :)

És íme a remekmű:

Néhol nem sikerült szépen eltüntetni az anyag széleit, de a második, sokadik fotel után már ügyesebb voltam. Ez az első, ezért került fel ide a kicsit csúnya, kicsit még ügyetlen darab.





1 megjegyzés:

  1. Hihi, a legfrissebb kanapém oldala nekem sincs bevonva, mert nem lett volna elég az öntapadós tapéta :D Jó kis bútorok!!

    VálaszTörlés