2016. január 14., csütörtök

Téli örömök

A hóesés sok embert kivonzott a parkba. Elsőként Rose érkezett, aki gyerekfelvigyázóként dolgozik a Vadvirág téren. Éppen két kistestvért húzott a szánkón, akik nagyon élvezték a havat és azt, hogy kint lehetnek.



 Rose felhúzta a két gyereket a dombra és sok jó tanács után végre engedte őket játszani, szánkózni, és ők boldogan siklottak le a magas dombról.


- JUHÚÚÚ! - Kiabált a két gyerek. Jó gyorsan siklottak lefelé és élvezték a száguldást.
- Óvatosan! Irányítsátok a szánkót és fékezzetek néha! - Aggodalmaskodott Rose.
- Ne fééélj Rose néniii! Ez nagyon jóóó! - kiabálta vissza a két gyerek.


A következő sétálgatók Ditáék voltak. Marilyn a már jobban volt, habár néha még mindig erős késztetést érzett arra, hogy visszamenjen Gab-hoz és megoldják a gondjaikat. Habár a szilveszteri fellépés nagyon jól sikerült, egy kicsit erősödött az önbizalma is, de a fia nagyon hiányzott neki.

Dita tudta, ha Marilyn menni akar, akkor nem tarthatja vissza, de bízott abban, hogy a lány hallgat a józan észre és remélte, hogy Spencer és Morgan el tudják hozni a kisfiút Gab-tól.

- Szóval ez a park, amiről meséltünk - mondta Dennis.
- Innen nem messze van egy bolt. Bár Steffanie boltja sokkal jobb, és Erik nagyon jó kenyeret süt. Viszont ők nem dolgoznak éjjel-nappal és hétvégente, szóval hasznos ez a másik kis bolt a közelben - egészítette ki Dita.
- És van egy szépségszalon innen egy megállóra. És befizettelek titeket holnapra masszázsra, szaunába, kozmetikára, manikűrre és még az Ég tudja mire. Gondoltam jól fog esni egy kis kényeztetés a hölgyeknek.
- Dennis, te gondolat olvasó vagy! Úgy szerettem volna elmenni a kozmetikushoz és masszőrhöz! - Lelkendezett Dita.
- Tényleg nagyon jól hangzik! Mint a régi szép időkben, tartunk egy csajos napot - lelkesült fel Marilyn. - Majd visszafizetem - fordult Dennishez.
- Eszedbe ne jusson! Ajándék az én szépséges kedvesemnek és bónusz ajándékként kapott társaságot. Tudod én kilógnék a szépségfarmon a sorból.
- Köszönöm! Annyira jó lesz!


Beszélgetés közben az ikrek is befutottak.

- Te kérdezd meg.
- Nem! Te kérdezd meg!
- Kérdezzük meg együtt.

Dennis egy ideig figyelte a gyerekeket, szórakoztatta az, hogy a két kislány nem meri megszólítani őket. 


Végül odalépett a gyerekekhez és megkérdezte:

-  Na mi ez a nagy tanácskozás lányok? - kérdezte.
- Apa leengedett szánkózni minket - felelte a szöszi lány.
- Igen és elhoztuk a szánkóját - helyeselt a másik.
- És mi a baj? Gondolom nem véletlenül álldogálltok itt.
- Nem tudjuk felhúzni a dombra a szánkót, de ha mégis, nem tudjuk egyszerre használni... - A barna hajú kislány ezt mind egy szuszra mondta el. Szörnyen zavarban volt.
- Igen! - húzta ki magár a másik lány. - És szeretnénk megkérni valakit aki segít nekünk, hogy tudjunk szánkózni. Például téged.

Dennis mosolyogva hallgatta a két kicsi lányt, aztán megígérte nekik, hogy segít. Odalépett Ditához, aki elmélyülten beszélgetett Marilynnel.

- Látom, szereztél két hódolót - viccelődött Dita.
- És milyen csinosak! - tódított Marilyn.
- És megyek is elmélyíteni a kapcsolatomat a két kis hercegnővel - kontrázott Dennis.


- Ha eleget szánkóztatok, cserébe, kölcsön adjátok a járgányt?
- Persze! - sikkantott vidáman a szöszi.
- Csak szólj, ha kell és viheted is!
- Köszi! Nagyon rendesek vagytok


Xolanie és Morgan lehozták a nevelt lányukat a parkba játszani. Karácsonykor érkezett hozzájuk Xolanie anyukája, Dianna. A nagymama egyből megszerette a kislányt, aki szintén egyből elfogadta őt nagymamájaként és azóta szinte elválszthatatlanok. 

- Xolanie elmehetek szánkózni az ikrekkel? - Kate bármennyire megszerette Dereket, Xolanie-t és Diannát, nem tudta őket anyának, apának és nagyinak szólítani. 

A régi családját, ahogy mostanában magában nevezte a szüleit, elvesztette, árva maradt, de Derek segített neki, így kapott egy másik családot.

- Menj csak, jövök veled.
- Dennis az ikrekkel van, ha akarsz, maradj csak - mondta Dita.
- Oké, akkor menj csak Kate, de vigyázz magadra!
- Oké, majd igyekszem! - vigyorgott lelkesen a kislány és már szaladt is.



- Lááányok! Jöhetek szánkózni? - kiabálta futás közben Kate.
- Gyere csak! Tök jó lesz! - Az ikrek megálltak a szánkóval és bevárták a kislányt.


- Toljuk vissza a tetőre a szánkót és száguldjunk, akár egy autó! - lelkendezett a szöszi lány.
- És kérjük meg Dennist, hogy jó erősen lökje meg a szánkót - mondta Kate.


- Látod Rose, Gill és Raquaelle hógolyóznak. Mi is mehetünk?
- Presze, menjetek csak, addig beszélgetek a többiekkel.


- Na megállj, most nagyon megdobállak! - nevetgélt Raquaelle.
- Ugyan már, dehogy is! Majd én téged! Jó havas leszel!
- Kapj el ha tudsz!


- Juhúú! Ez nagyon jó!
- Hajrá lányok, ügyesek vagytok, lassan eléritek a hangsebességet!
- Gyorsabbak vagyunk, mint egy autó!
- Mint egy repülő!
- Egy gepárdnál is gyorsabbak vagyunk - lelkendeztek a gyerekek.


Közben a másik két gyerek odaszaladt Gillhez és Raquaellehez és beálltak hógolyózni. Lányok a fiúk ellen és nagyokat nevetve kergették egymást a nagy téren.



Néhány óra szánkózás után az ikrek és Kate is megunták a száguldást.  Dennis és Dita kölcsönkapták a szánkót az ikrektől, Raquaelle pedig elkérte Rose-tól a gyerekek szánkóját és most hármasban száguldozak a dobról lefelé.


Az ikrek és Kate hóembert akartak építeni, és Marilyn csatlakozott a játékhoz. Arra gondolt, ha másképp nem megy, inkább visszamegy Gab-hoz, hogy  amikor a fia elég nagy lesz, a fiával építhesse azt a hóembert.


Közben Gill és a gyerekek játékához Hanna is csatlakozott. Hanna hallotta, amikor a fiúk arról beszélgettek, hogy megfürdetik a lányokat a hóban, így gyorsan megosztotta az információt a kislánnyal.


Látkép a parkban viháncolókról.


Végül a a lányok ledöntötték a fiúkat a lábukról. A kisfiú felpattant és kiabálva bíztatta Gillt és dobálta hóval a lányokat, akik nevetgélve próbálták betemetni a férfit.


Gill oldalra fordulva ledöntötte a lábáról a kicsiket. A kisfiú sikongatva nevetett.

- Gill azt mondtad, a fiúk tartsanak össze - nevetgélt a kisfiú
- Ne haragudj, rosszkor voltál rossz helyen.


Hanna kihasználta a helyzetet és elkezdte hóval dobálni a fiút, Gill pedig a kislányt. 


Végül a fiúk kerekedtek felül a hócsatában, és jól behavazták a lányokat.


Rose nevetve figyelte a hócsatát és már tudta, mit fog adni a gyerekeknek vacsorára. Először is bedugja a gyerekeket egy kád vízbe és amíg pancsolnak, készít nekik egy adag tojásrántottát és forró teát. Ő  is imádta fiatal korában az ilyen hócsatákat a báttyjaival, a gúgaival és a falu gyerekeivel, hát miért állítaná le ezt a hancúrozást? És tudta jól a gyerekek szülei sem ellenzik a játékot. Úgyis, amire a szülők hazaérnek addigra a gyerekek már ágyban lesznek.
Ritkán fordult elő, hogy hosszú időre rábízták volna a gyerekeket, ma is csak azért történt így, mert a szüleik egy romantikus napot akartak eltöltteni kettesben a városban.


Közben Marilyn, Kate és az ikrek elkészültek a hóemberrel. A gyerekek örömtáncot lejtettek az elkészült mű előtt és Marilyn nevetve figyelte  a nagy ünneplést.



Végül Kate odahívta az új családját, hogy ők is csodálják meg a hóembert, amit az ikrekkel elneveztek Seprűs Józsinak.



A felnőtteknek nagyon tetszett Seprűs Józsi, de ők már fáztak, ráadásul hamarosan sötétedni kezdett, de a gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy csak nehezen akartak hazafelé indulni. A vacsora említésére azonban lelkesen loholtak a felnőttek után, hiszen a sok játék, a hideg és a sok mozgás meghozta az étvágyukat.














6 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a posztot! Annyira jók a fotók! A történet pedig igazán olvasmányos! Nem szenvednek hiányt semmiben a babáid, nyáron strandolnak, télen szánkóznak! Ez annyira jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Örülök, hogy bejött. Én ezt a fotózást most nagyon élveztem, tök jó volt a hóban fotózni. Legközelebbi havazásnál te is próbáld ki. jó móka! Szeretem kényeztetni a babáimat. és jót játszunk közben amikor modellt állnak nekem.

      Törlés
  2. Nagyon tetszett nekem is ez a történet!! Tényleg nagyon jók a fotók :) Alig várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó a történet!! :) Igazán jó dolguk van a babáknak :)

    VálaszTörlés
  4. Üdvözölet! Megtiszteltetés számomra tájékoztatni a jelölést a "Liebster Award". Remélem, találsz időt, hogy részt vegyél a jábéka!
    Részletek a blogomban:
    https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2168659919613980056#editor/target=post;postID=1370663555121524414;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname
    Én tisztelettel köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Liebster díjat szeretnék Neked adni, remélem elfogadod.

    Köszönöm,
    luna

    http://lunasdollhouse.blogspot.hu/2016/03/liebster-dij.html

    VálaszTörlés