2014. augusztus 31., vasárnap

Nem Barbie...

Abszolút semmi köze a Barbie-hoz, hacsak nem annyi, hogy nem tudtam lemenni fotózni, mert délelőtt esett az eső és délutánra nem száradt meg a tér, ahol fotóztam volna.

Így hát másban éltem ki a kreativitásom, és bár én nem ájultam el a végeredménytőt, páromnak tetszik. és sokkal szebb így a szobánk, mint volt.

Párom a minap kapott egy nagy csomagot. Én pedig sokáig úgy voltam a dobozával, hogy kidobom. De olyan jól tettem, hogy mégsem! A szobánkban a szekrény teteje és a plafon között van egy nagy üres rész, ahová, ha tesz is valamit az ember, rögtön kupisnak látszik a szoba. Hát én fogtam a nagy dobozt és kitoldottam vele a plafon és a szekrény teteje közti űrt, kvázi csináltam még egy szekrényt :)

Kell hozzá:

- Vonalzó,
- Tapéta vágó, 
- Centi,
- Csomagoló papír és egyéb díszítő elem (Én Judittól kaptam tök szép csipkéket)
- Ragasztó, cellux is és sima papírragasztó is.

A centivel lemértem a dobozom hosszát, ami 46 cm volt. Középen a vonalzóval bejelöltem. A magassága 23 cm. A dobozt kinyitottam a hátulján, és a ragasztószalaggal rögzítettem a négy oldalt, hogy ne záródjon vissza.



A plafonhoz közelebbi részen bejelöltem egy 5 cm ráhagyást, a szekrényhez közelebbi felén pedig 2 cm ráhagyást hagytam. Két oldalt 3-3 cm ráhagyást hagytam, úgy ahogy a rajzon. A ráhagyások azért kellenek, mert ha inog a doboz, ezek mentén lehet megerősíteni majd belülről plusz kartonpapír csíkokkal.

 A piros részeket körbevágtam.


Végül csomagolópapírral körbetekertem és díszítésnek kapott egy kevés piros csipkét



Végül a kész mű a szekrény tetején. Azt még mágnessel vagy valamilyen eszközzel meg kell oldanom, hogy ne akarjon a két ajtó kinyílni, de ha sikerül és érdekel titeket, majd megmutatom.



Szóval ez ugyan nem Barbie, de teljesen jó lenne pl babák tárolására is. Remélem tetszett az ötlet!

2 megjegyzés:

  1. Annyira a facebook-on élek, hogy egyből kerestem a Like gombot. :D Nagyon frankó lett, ügyes vagy! Itt nincs eső, de tegnap egészen mással voltam elfoglalva, a fotózás meg csúszik. Közben persze utolérem magam, hiszen mindjárt itt a tél megint :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Csak azért raktam fel a blogba a kreálmányom, mert gondoltam másnak is jó tippet tudok adni a kupi felszámolására. Nálunk ugyanis ez általános probléma, de már nem sokáig :)

      Törlés