2016. május 14., szombat

Az első...

Monster High babám!

Ugye a múltkor kiderült, hogy Ghostilla nem dedikált MH baba. Nos ezt az elején nem tudtam, így amikor a párom volt a Madaras Tescoban (Auchan) megkértem, nézzen szét MH ruha ügyben, mert időm nem nagyon van varrni, de csak kéne ruházni a lányt. Én otthon voltam, már nem emlékszem mi volt az oka, biztos roppant fontos takarítás/főzés vagy ilyesmi.

Ruhák nem voltak, de felsorolta telefonon az összes MH babát én meg mondtam, ruha kellett volna, de most nincs kedvem babát venni, főleg a horror árak miatt. 

Közben Ghostilláról kiderült, hogy nem is MH baba, így gyanítottam, az MH ruhák sem lennének jók neki. 

Aztán a párom néhány hét múlva ismét Auchanban járt...


Az ágyon várt rám a gyönyörű Drakulaura baba! Hát én úgy meghatódtam! Mondom, ezt miért kapom? Válasz: mert cuki vagy!
Teljesen kész voltam! Már épp le akartam tépni a csomagolást, amikor rám szólt, hogy fotózzam le dobozban, mielőtt elfelejtem. 

Hát nem gyönyörű?


Ghostilla és Drakulaura rögvest jó barátok lettek, közös szobát is kapnak majd. Szörnyen jó lesz!




Viszont felmerült egy kérdés. Minden babát megfürdetek és hajat mosok nekik, amint kikerül a obozból, ez nálam megszokott rituálé. 

A hölgyikének a haja viszont valamilyen ragadós bigyóval van bekenve, ami eddig semmivel sem jött le. Eddig próbálkoztam samponnal, mosóporral, mosogatószerrel, alkohollal, acetonnal (utóbbi kettővel csak 1-1 tincset mostam meg a tarkóján, ha fakítaná a színt a két vegyszer. Szerencsére nem fakult ki.) 

De az az átkozott ragadós izé meg sem moccant. Tipp, hogyan lehet puhává, csillogóssá és ragadásmentessé tenni a haját? Köszi előre is!


9 megjegyzés:

  1. Sehogy ami ugyanis rajta van az viasz féle. Én is minden praktikát kipróbáltam ez ügyben, de hatástalanok. Viszont egy jó van benne, hogy a beállított frizura úgy is marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szegény haja, olyan, mintha zsíros lenne :) Ettől függetlenül nagyon szeretem ezt a lányt, meséből Cleo és ő volt a kedvencem.

      Törlés
  2. Szia!
    Gratulálok a lányhoz. :) A hajéra nincs nagyon tippem, az én Rochelle babám haja is ilyen, eddig még nem sikerült vele dűlőre jutnom, pedig már vagy háromszor megfürdött.
    Esetleg burgonyakeményítővel próbálkozz meg, egy külföldi oldalon olvastam, hogy az jó rá. (Krumplit lereszelni, aztán a reszelékből jó alaposan kinyomkodni a levet, és ebben a lében áztatni a baba haját két-három percig. Utána mosóporos forró vízben áztatni egy-másfél percig, majd átrakni öblítős-jeges vízbe ugyanennyi ideig. Utána pedig hagyni szabadon megszáradni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt még kipróbálom, hátha összejön :) majd beszámolok az eredményről. Végső elkeseredésemben ha nem jön össze semmilyen praktika, akkor veszek fekete-rózsaszín parókát és áthajazom...

      Törlés
    2. Esetleg még kukoricakeményítővel is megpróbálhatod. :)
      A lényeg, hogy a keményítőből mindenhová alaposan jusson.
      Remélem, sikerül és nem kell totál áthajazni. Amúgy, ha jól tudom, ez attól is nagyban függ, hogy hol gyártották éppen a babát. Az én jelenlegi ismereteim alapján két helyen is gyártják őket (talán Indonézia, meg még valami másik ország...), és az egyik helyen ilyen ragacsos hajúra csinálják, míg a másik helyről érkezők pihe-puha hajúak.
      Talán kicsit hülyén hangzik így ahogy leírtam, de egy külföldi oldalon olvastam róla, hogy így van. Esetleg ha még megvan a doboza, nézd meg, hogy hol gyártották, és talán Boróka és a többi MH gyűjtő tud ezzel kapcsolatban mondani valamit, hogy az ő innen-onnan származó babáik hogy állnak ezzel kapcsolatban. :)

      Törlés
  3. Gratulálok hozzá!! :)

    Én az EAH Maddie Hatter babával vagyok így, hiába mostam meg a haját, nem jön ki a ragadós izé. :S

    VálaszTörlés
  4. Szép baba! Remélem sikerül lemosnod a ragacsot a hajáról!

    VálaszTörlés
  5. Szépséges Szellemlánc Draculaura! :-) Nagyon drága a párod, hogy meglepett vele, és remek választás!!! :-)
    A hajában lévő ragacs valójában a fejében lévő ragasztó. Valamiért beragasztják a hajat, és amint melegben van a baba, főleg nyáron, kiolvad a kis lyukakon, beragacsolva ezzel a hajszálakat. Persze, gondolom a frizura fixálásához kívülről is raknak rá egy kicsit. Írtózatosan nehéz megszabadulni tőle. Én némi javulást értem el a forró víz-sampon-fésüléssel. Forró vízbe meríted a baba haját, majd besamponozod, majd meríted újra, és sűrű fogú fésűvel fésülgeted. Ezt a kört többször kell megismételni, és akkor talán leoldódik róla annyira, hogy ne legyen ilyen borzalmasan ragacsos. Tökéletes nem hiszem, hogy lesz, de finomít rajta. Ha abban gondolkodik az ember, hogy egyszer talán leolvad róla az összes ragasztó, akkor van remény, de sajnos elég sokat raknak a fejükbe, ezt áthajazásnál tapasztaltam. Darabokban lehet kiszedni a fejükből a ragacsot. Nem tudom miért csinálják így, pláne, hogy nem olcsó babák ezek, és a hajuk meg totál pocsék. A lényeg, hogy a forró vízben sokat kell fésülni, de persze vigyázni kell rá, nehogy megtörjenek a hajszálak, és sprőddé váljon. Ezt tudom egyelőre tanácsolni, mert nekem sem segített semmi igazából.
    Az meg, hogy hol gyártják teljesen mindegy, nekem a kínai is pont ilyen ragacsos, mint az indonéz, avagy fordítva. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azon pontosítok, hogy amikor samponozod és belemeríted a forró vízbe, akkor a vízben kell fésülgetni, majd újra samponozni, és fésülgetni a vízben. Ha kihűl a víz, vagy nagyon habos, akkor le kell cserélni a vízet.

      Törlés