2013. augusztus 4., vasárnap

Nászút

Az esküvői buli után a pár még hazament aludni egy kisit, majd reggel útra keltek. A szállás Smaragdvölgy mellett volt a Barbie Hotel Virágban. Az út elég hosszú volt és a meleg miatt  fárasztó is. Érkezéskor már nagyon várták, hogy végre kicsit lepihenhessenek a szobájukban. 


- Jó napot Kívánok! 3 hétre foglaltak a barátaink szállást nekünk a nászutas lakosztályban - mondta Lucy kissé fáradtan.
- Jó napot! Most volt az esküvőjük? - örvendezett a recepciós.
- Igen - válaszolta Lucy és Spencer egyszerre.
- Gratulálok és sok boldogságot kívánok! - mosolygott a recepciós lány - Láthatnám a foglaló kártyát?
- Természetesen! - mondta Lucy.


- Úgy látom, minden rendben van. Figyelmükbe ajánlok néhány kellemes programot, ha érdekli önöket. - ajánlkozott a recepciós.

- Az nagyszerű lenne! Indulás előtt nem néztük meg, mivel tudnánk eltölteni itt az időt - Örvendezett Spencer
- Nos, a szállodában wellness szolgáltatásait ajánlom figyelmükbe. Van masszázs, kozmetika, fodrászat, szauna, méregtelenítésre ajánlott koktélok és ételek, méregtelenítő pakolások. - sorolta a helyi szolgáltatásokat a lány.
- A wellness nagyon jól hangzik! - mosolygott Lucy.
- Próbálja ki a különböző kezeléseket, a barátaik mindenre gondoltak, minden szolgáltatást kifizettek. Ha kimozdulnak, közelben van egy tó, ahol fürdőzni, illetve csónakázni is lehet. A körülöttünk lévő erdőben kisebb-nagyobb túraútvonalak vannak. Az erdőben tűzrakó helyek is ki lettek építve, bográcsozni vagy szalonnát sütni is érdemes - sorolta tovább a lehetőségeket a hölgy.
- Úgy láttuk van a közelben élménypark is - szúrta közbe Spencer.
- Ez így van. Sátoraljaújhelyen van bob pálya, libegő, tanösvények az erdőben, kilátó, amit gyalog vagy a libegővel lehet megközelíteni. Kicsit messzebb, Tokajban van sok borospince. Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Remélem kellemesen fogják érezni magukat nálunk! 


A recepciós lány aranyos volt, mégis Lucy és Spencer megkönnyebbült, amikor beléptek a szobájukba. Az esküvő szervezése, maga az esküvő, az út, a meleg teljesen kimerítette őket. Az első két napban szinte ki sem mozdultak a szobából, éppen csak a kertet fedezték fel egy kicsit, egyébként aludtak, beszélgettek, pihentek.


A hotel kertje (nevéhez hűen) tele volt szebbnél szebb virágokkal. Lucy nem győzött betelni a látvánnyal. Spencer is élvezte a természetben töltött időt.


A kert bejárása közben megtervezték a következő napok programját is.
Az egyik nap elmentek libegőzni és bobozni, majd délután Lucy unszolására bevették magukat a szépségszalonba is.


Lucy frissítő arckezelést és gyantázást kért a kozmetikustól. Nagyon élvezte a pakolások és krémek illatát és az arcmasszázst. Spencer csak egy hátmasszázsra nevezett be.


Lucy az arckezelés után szintén benevezett egy masszázsra.


Úgy látom, valaki strandra készül :)


És valóban. A tó hatalmas és gyönyörű:) A szép idő más szállóvendéget is a partra vonzott.


Az ifjú pár hősiesen gyűjti a D vitamint. Hogy fognak irigykedni a többiek, amikor Lucy és Spencer csokoládé barnán hazaérnek....


Egy kis pancsolás. Szigorúan a part közelében, mert Lucy nem tud úszni, viszont a hűs vizet nagyon élvezi.


 Egy kis összebújás a nádasban :) Idáig a strandolók többsége már nem sétált el. Innen látszik a hatalmas tó egy része is.


Üldögélés a hídon.


Egy kis heverészés a lubickolás után. A nap és a víz megtette a hatását, szerintem Spencer és Lucy nem kér esti mesét a jó alváshoz.


Az egyik nap egy kis erdőjárással telt. Mivel nem tudták eldönteni, hogy túrázzanak-e vagy a strandot látogassák meg ismételten, a törölközőket is vitték magukkal.


Egy kis patak is volt az erdő mélyén, de úgy látom, a fényképész csak a párra koncentrált.


A patak köveit természetesen meg kellett mászni :) Ez tök jó mókának tűnt, sőt később még a lábukat is beledugták a hűs vízbe. Még szerencse, hogy volt törülköző náluk. 


A nászutat igazán romantikussá tette a hotel kertjében való séta éjjel a csillagok alatt. A nagyvárosi éjjelekkel ellentétben ez igazán csodálatos volt, minden csillagot láttak, semmi sem zavarta a romantikázást. Spencer, természetesen az összes csillagkép nevét tudta (mivel ő mindig mindent tud). Lucy pedig elégedetten bújt férje karjaiba, hallgatta selymes hangját (még ha nem is mindig tudta követni a magyarázatokat).


Egy kis ölelkezés a holdfényben. Igazán szépek együtt.


Természetesen a tokaji borospincék látogatása sem maradhatott ki.  A pince falát vastag penész borította, aminek a tapintása nagyon puha volt. A penész mellett a falat különböző nemzetek pénzérméi borították, melyek maguktól ragadtak a pince párás, nedves falára. Igazán hangulatos látvány volt ez a hely!


Lucy és Spencer egy nagy hordóra is felmásztak, csak úgy a hangulat miatt.. Lucy a papucsát is levette, hogy mezítláb érezhesse a hideg pince talaját (amúgy is feltörte a lábát az ádáz papucs erdőjárás közben).


A borok kóstolása igazán jó móka volt. A pince hűvös, a bor édes, mint a méz. 


Lucy azon viccelődött, hogy ha csak a kicsi dekorációnak szánt hordóba kérnének bort, akkor is legalább 3 évig kitartana. De Spencer lehűtötte Lucy-t, mivel az autó úgysem bírná el még ezt a hordót sem.
A sok finomság közül választani igazán nehéz volt. Az egyik bor finomabb, mint a másik. Habár a csomagtartó elbírja a borosüvegeket, miért ne vinnének mindből egy kicsit?


Az utolsó nap még egy kis séta a kertben. Még nem gondolnak arra, hogy másnap hosszú út vár rájuk hazafelé.


Lucy szívesen maradt volna még néhány hétig.



De sajnos, mint minden, egyszer az álom (és a nászút) véget ér. És ők kipihenten, boldogan, telve élményekkel és szeretettel egymás iránt térnek haza a valóságba.




6 megjegyzés:

  1. Uram atyám, gyönyörű képeket csináltál!!! Még sokszor vissza fogom nézni!!! Gtarulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Igen, pihenni voltunk két napot, így aztán nem volt nehéz. Az meg nem érdekelt, kinek tetszik vagy nem tetszik, hogy babákat fényképezek. A pincében is nézett kicsit a nő, meg akik ott kóstolgattak, de nagyon kedvesek voltak, mikor említettem, hogy bloghoz kell a kép.:) Említettem, hogy imádok fényképezni?

    VálaszTörlés
  3. Ez fantasztikus! Nagyon jók a képek! Élmény nézegetni őket!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, örülök, hogy tetszik! Igyekszem tartani a színvonalat a későbbiekben is.

    VálaszTörlés
  5. Szia, Vik! Ez nagyon-nagyon kellemes kis rész lett!! Természetes és inspiráló! Jól tetted, hogy nem hagytad otthon a babákat! :-)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Vik! Szeretnék veled egy interjút készíteni, sajna mivel nem találtam sehol elérhetőséget, itt kell letámadjalak érte. Itt megtalálhatod a már elkészülteket: http://fitusznyuzda.blog.hu/2013/08/14/udvozlunk_a_blog_hu-n_18432 Válaszod a gombashambi@gmail.com - ra is küldheted. Üdv: Laura

    VálaszTörlés